Fraser Island

Efter flera timmar på en nattbuss kom vi fram till Hervey Bay. Vid denna tidpunkt har vi träffat Klas och Robert igen. Hervey Bay var inte mycket att ha, letade boende ett bra tag, helt dött typ men hittade till slut ett mysigt litet hostel. Anledningen till att vi stannade här va att så småningom skulle vi åka ut till Fraser Island, men vi fick vänta på bättre väder en dag. Det ösregnade hela första dagen men vi bestämde att ta en promenad på tre timmar i regnet ändå. Haha! Gött att inte bry sig om att bli blöt, för det gick inte direkt att undvika. Gick nog milen denna dag.
 
27/2 begav vi oss med vår bil Goldy med färjan över till världens största sandö: Fraser Island. 
Vägarna var inte direkt som E20, endast sand och stora hålor lite överallt. Första dagen stannade vi vid Lake McKenzie, Eli Creek, körde en bit på stranden längs med havet, åkte förbi skeppsvraket Maheno och hittade sen en plats att slå upp våra tält på en campingplats.
Tillagade vårt medköpa kött och pommes. Starkt och gott. Bara de hundratusen, feta kläggen kunde gått och dött så hade allt varit frid och fröjd.
Att sova i tält var inte lika bekvämt som ja kom ihåg, särskilt inte med ett tunt liggunderlag och den jobbiga värmen.
 
28/2 började med lite frukost. En liten yoghurt, bröd och nutella. Sen gick vi till världens största/längsta/högsta ? (nått av det) sanddyna. Där gick vi upp till toppen, pust! Men fin utsikt kan jag lova. När tidvattnet dragit sig tillbaka åkte vi till Indian Head och badade i "Champagne Pools". Stora vågor som forsade in från havet. Sen gick vi upp på själva Indian Head och fick oss en awesome utsikt. Vackert! Tog lite kort och såg till att inte trilla ner bland klipporna.
Hoppade in i bilen och begav oss till nästa övernattningsstopp som blev mer eller mindre på stranden. Överallt är vi förföljda av kläggen. Lyckades få upp tälten, sen satte vi Klas på att jaga dingos och Robert på att laga maten. Haha!  Dingosarna höll sig på hyffsat avstånd och maten smakade bra, även goonet. Lika hårt underlag denna natt och med dingos som tydligen smög runt tälten. Tur att jag sov!
 
1/3 Gick upp tidigt och såg soluppgången. Beautiful!! Somnade om och sen när vi vaknade var det upp fort, ta bort tälten fort för att inte bli uppäten av kläggen, in på nån krånglig, inte alls för bra väg med rötter och gropar. Stannade vid Lake Wallaby och åt frukost i sjön pga återigen alla miljoner klägg. Sen började det regna så vi åkte mot färjan och hade turen att komma med en tidigare. Tvättade ur bilen när vi kon tillbaka, gjorde den ren och fin och lämnade tillbaka den i gott skick.
 
Så himla bra och roliga dagar var det på Fraser Island. Såg en brownsnake (alla utom jag), två ganska stora varaner, ja, och miljoner klägg såklart. Och just det, JAG har kört bil på världens största sandö. Kul att leva naturliv, inte varje dag!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0