Update from Björkenäs

Björkenäs kommer föralltid att vara mitt älskade och bästa smultronställe. Jag har trivits som fisken i vattnet denna helg och umgåtts med många fina människor som jag saknat mycket.

Fredagsmyset spenderades med Isabell, Evelinn och Sanna. Pastagratäng, cupcakes, chips, spel, mycket prat och skratt. Gilla.

Lördag blev en gå-på-isen-promenad-och-korvgrillning+varm choklad tillsammans med fina Anna. Mys! Fick skjuts in till staden där det var förfest med fotbollbrudarna innan vi drog med bussen till Challaberg och var på Börtafest hela natten lång. Prisutdelning, tacos, alcoholic, dansband+dans och fulla gunnarskogsfolk. Det var trevligt det också. Slocknade 03.00.

De säger att bakfyllan blir värre genom åren!? Jag har då inte märkt något av det idag (söndag). Jag var pigg som en mört i morse och drog till Valfjället med Isabell och Evelinn och åkte pulka. Wihej. Man blir verkligen som ett barn igen när man hittar på såna saker. SÅ KUL. Och fort gick det. Jag och Evelinn kraschade med den svårstyrda madrassen efter första hoppet, landade bland isklumparna = ont i rumpan.

Vi kommer antagligen bli kvar här i Värmland någon dag till då vi inte har något bättre för oss i Stockholm. Hehe!


My best friends forever


Hej mitt vinterland

SNÖÖÖÖÖ! Det har snöat i princip hela dagen och det är vitt överallt. Wihej. Vilken mysig snö-söndag det blev.


the grass is green

Alla trottoarer och gångvägar är fyllda med is så man spänner hela kroppen för att inte göra en vurpa i princip vart man än går. Där det inte är is är det grönt gräs som man kan gå på. GRÖNT GRÄS, riktigt GRÖNT GRÄS! What!? Det känns sådär, det är ju januari för tusan. Om det nu inte ska vara någon vinter så kan våren och tussilagosarna (?) och sen sommaren komma direkt istället för att dra ut på det. Är det bara här i Stockholm som det känns menningslöst att kalla just-nutiden för vinter?

Jag vet att det är is på sjön hemma på Björkenäs. Jag längtar till nästa helg då vi ska dra oss hem till Värmland. Då ska jag gå på isen och åka skridskor på isen och fika på isen. Man får lite mer vinterkänsla då. Och jag längtar efter sötaste vovven jättemycket!


Caught in the eye of a storm


Me, myself and I


En längtan

Jag vet inte riktigt vad jag längtar efter!? Det varierar liksom lite från dag till dag. När jag la upp julaftonsbilderna igår så längtade jag tillbaka dit, plus att jag längtar efter en riktig vinter med mycket snö. Det har varit så mesigt och tråkigt väder hittills dessa vintermånader då det egentligen ska va snö. Boou!

Nu när jag kikat igenom mapparna med bilder från i somras så längtar jag efter sol, bad och värme mer än något annat. Sommar. Man behöver liksom inte börja bängla med massa kläder varje gång man ska kliva ut genom dörren. Jag behöver inte frysa om kroppen eller tårna hela tiden. Tacka vetja sommar. Av alla våra fina årstider så gillar jag nog ändå sommaren bäst! När jag läser de ord som jag skrivit upp nedanför, och som jag tycker anknyter till sommaren, så ilar det i kroppen av längtan. Någon som håller med?

Sol. Klänning. Värme. Bad. Jordgubbar. Bruna ben. Spegelblank sjö. Shorts. Blommor. Bikini. Kubb. Glass. Båttur. Hallon. Cykla. Solbrillor. Grillkväll. Barfota. Picknick. Smultron. Fiskmås. Varma utekvällar. Sola. Hängmatta. Solkräm. Musik. Gräs. Räkfrossa. Vattenkrig. Strand. Midsommar. Fåglar. Fika. Sandaler. Brygga. Kvällsbris. Smultronställe.


Julen i bilder

Jag glömde totalt bort att visa er hur fint vi hade det under julafton på Björkenäs. Ingen snö, men någon minusgrad gjorde att det kändes helt okej ändå. Hoppas jag inte förstör denna regniga dag för er med lite julmys istället.



Def Leppard

Medan jag ska ta min första promenad med Tofu så kan ni ju lyssna på dessa braiga låtar av Def Leppard!

Pour some sugar on me

Love bites

Rocket

Have you ever needed someone so bad


When you say you love me






Lyan i bilder

Jag har totalt glömt bort att visa er hur vi bor. Och varenda gång jag kommit på det så har det varit mörkt ute så det har blivit dåliga bilder. Men nu så!! Bilderna nedan visar alla rum utom ett som används till inspelning av musik. Fick ingen bra vinkel och bild på det men golvet är detsamma som i sovrummet, plus en soffa och en bänk med inspelningsaparater, typ, hehe!
Yes, vi har ett piano. Badrummet är litet, men där är ju inget hangout-ställe direkt. Balkong har vi också, blir gött framåt våren när man kan sitta där ute och läsa och få lite sol på sig.

Ingen stor lampa som ger mycket ljus utan flera smålampor (kan vara störande ibland). Stilen på lägenheten är inte riktigt min stil men jag gillar den faktiskt. Enkelt, rent, annorlunda, mysigt och snyggt!


Nyårslöfte eller inte?

Stjärnorna på slottet. Vilken bra programidé. Just ser jag Johan Rheborg och Johan Rabaeus gå i högklackat med varsin rosa fjäderboa runt axlarna.. Kul! Jag tycker faktiskt att det är intresssant att höra om våra svenska kändisars liv.
 
Och de har bakat "sju sorters kakor". Jag blir så himla sugen på att baka. Innan jag slog på tv:n så satt jag och förbannade mig själv lite för att jag glömde köpa jäst sist vi var och handlade, jag som ville baka bröd. Och nu när jag såg de där hallongrottorna. MUMS! Det ska bli mitt nästa lilla bakprojekt, plus att jag ska göra stora chokladmuffins med fyllning. Några förslag på fyllning?

Nyårslöfte eller inte? Jag brukar inte ge något nyårslöfte för jag bryter det alltid. Men i år ska jag försöka genomföra saker som jag går och tänker på att jag vill göra. Vad är det för idé att gå runt och vilja göra saker när man aldrig genomför dem!? Känns rätt så onödigt, för så himla avancerade saker är det inte som jag vill göra. Småsaker i vardagen, som att baka, träna, laga god mat, göra musik, pyssla etc. Så mitt nyårslöfte blir helt enkelt att få fingern tu'r och göra det jag vill göra!!

Vad har ni för nyårslöfte, om ni gav något!?



Gott nytt år!

Nyårsaftonen här i Stockholm blev ganska så lugn. Vi började med att ta en liten promenad i det fina vädret. Skönt med lite kallare och friskare luft. När vi kom hem började vi med maten som resulterade i kycklingfilé, klyftpotatis och rotfrukter, halloumi, sallad, och till efterrätt gjorde vi en god bär-smoothie. Sen kollade vi på "the lake house" innan vi drog iväg till Pub Anchor på sveavägen. Där tog vi oss en öl innan delar av De Van gänget dök upp (som skulle spela lite senare på kvällen på denna pub). Vid 12-slaget drog vi iväg upp till Observatorielunden, ett berg, där vi såg alla fyrverkerier utmärkt. Mycket folk som skålade in det nya året tillsammans med oss. Sen gick vi tillbaka till puben och lyssnade på De Van's spelning innan vi åkte tunnelbanan hem till Bagarmossen och somnade med bums i vår sköna säng.

En lite annorlunda nyårsafton än vad jag är van vid. Men jag gillade den och det var väldigt mysigt och trevligt!! Gott nytt år på er!


 


RSS 2.0