Ett sista hejdå

Här kommer nu ett sista inlägg när vi befinner oss på Nya Zeeland. Känns tråkigt att lämna detta underbara lilla land, det har verkligen gjort stort intryck på mig. Det kändes så rätt redan när vi åkte från flygplatsen in till Auckland den första dagen. Vi har gjort så mycket roligt, upplevt nya saker, sett många nya platser, träffat så många nya människor så det känns lite sorgligt att åka härifrån. Det går inte riktigt att beskriva hur vackert och häftigt det är här. Visst visar bilderna hur det ser ut men det är ju inte riktigt som i verkligheten.
 
Vi har verkligen haft det hur bra som helst de här fyra veckorna. Inga sura miner, bara glatt hela tiden! Vädret har varit på vår sida, oftast sol och 25 grader varmt och det har regnat endast två dagar och människorna är jättetrevliga. Vi har ätit god mat ute på restaurang men även levt backpackers på nudlar och rostat bröd. Många olika hostels, många, långa promenader, kartläsning, stränder, festande, dryga och roliga bussresor, får och kossor, utflykter, onda ryggar och ben, heltäckningsmatta i garagen, kiwi-fåglar, klorvatten, fergburger, många foton med kameran, mycket skratt och hackande engelska... Det finns så mycket mer!
 
Jag är också glad att vi valde MagicBus framför att hyra egen bil då vi haft väldigt kul med människorna på bussen, man blir som en liten familj! Och busschaufförerna är pålästa och berättar om fakta längs vägarna, stannar och låter en ta en massa kort vid fina platser.
 
Dessa fyra veckor kommer vara med mig livet ut. Jag är så glad att jag åkte hit och det med världens bästa lillasyster, Sanna!!!
 
 
 

Queenstown, Lake Tekapo och Christchurch

Ja nu va det ju ett tag sen sist.
Vi har hunnit med tre dagar i Nya Zealands Las Vegas, Queenstown. Mycket festande och poppis på vintern för skidåkning och det märktes på designen på alla byggnader. Queenstown var mysigt, dock ösregnade det en hel natt och dag när vi var där, så mycket att det droppade in vatten ifrån taket i vårt rum. Haha! Vi var på Kiwi Birdlife Park och såg riktiga Kiwis, wiiie, fräna fåglar med långa näbbar. 
Vi åkte på en endagstur till Milford Sound, en fjord som bildades när en glaciär smälte. Där åkte vi båt ut till Tasmanhavet och vände för att åka tillbaka, två timmar sammanlagt, och vi såg söta sälar och jag tyckte det var jättefint! Bussresan tog oss dock fyra timmar enkel väg, ganska drygt men vi såg fin natur på vägen.
 
Jag har köpt en Kiwi-tshirt. Har även ätit Queenstowns "kända" hamburgare, Fergburger. MMM! Bästa hittills.
Festade en av kvällarna med några som hängt med sedan nordön, sköj.
 
Vi stannade en natt i Lake Tekapo, litet och fint med en sjö precis vid byn. Solade och hade gärna stannat där fler nätter men eftersom vi redan bokat det som är kvar så fick det bli såhär ändå. Hade varit skönt att bara slappna av på liten ort. Köpte thai-take away denna kväll, satte oss nere vid vattnet och mumsade i oss och pratade. Åt även våra supersura karameller så hela ansiktet ser ut som ett russin. Uuh! Så går det ibland när man inte kan läsa på etiketten.
 
Nu är vi i Christchurch, staden som hade en kraftig jordbävning 22 feb 2011. Här är det mycket som är förstört och under uppbyggnad. Synd, för det är många fina kulturhus här i staden, många av dem har halvt rasat ihop. Det känns lite som att vara på en byggarbetsplats.
Vi var varit vid något som kallas Sumner Beach, ja, en strand eller vad man nu ska kalla det, det liknade en strand i alla fall, inte den finaste vi varit på men.. Plus att det blev jättemolnigt när vi kom dit så vi stannade inte så länge. 
Strosat runt i Botanic Garden, hittat tre restauranger, inget direkt shoppingställe. Jao, det är sådär här helt enkelt.
 
Men på onsdag åker vi vidare till Australien. Wohow!!
 

 

Greymouth, Franz Josef och Wanaka

Ja, vi har lämnat den mysiga staden Nelson och hunnit med tre olika stopp på vägen ner till Queenstown där vi befinner oss nu. 
 
Greymouth var inte direkt något att ha. Grått och tråkigt skulle man kunna sammanfatta det kort. Vi käkade god mat på kvällen på Railway Hotel tillsammans med några på bussen. Spelade kort (bullshit) och drack öl och hade trevligt. På vägen till Greymouth stannade vi och såg sälar. De vilade, solade och lekte i vattnet bland klipporna. Hihi.
 
Upp och iväg mot nästa stopp som var Franz Josef. Här bestämde vi oss på bussen för att vandra på Fox Glacier. Det var riktigt coolt, ja menar det är ju inte varje dag man får chansen att strosa omkring på en glaciär. Fränt!! Guiden var en tjej från Sverige (guidturen var dock på engelska) och riktigt, riktigt bra. Kan ju inte va annat när hon va från Sverige. Stekande hett när vi gick promenaden mot glaciärer, blåsigt och kallt på glaciären. Kunde dricka det iskalla vattnet direkt ifrån de små bäckarna som rann i snön. Mmm!! 
Jag och Sanna unnade oss mat ute eftersom vi inte ätit riktigt under dagen. De blir så konstiga tider med bussresan och checka in snabbt på hostelet och fort iväg på en aktivitet... Så när vi satt där på uteserveringen i t-shirt kunde vi se bergen med snötäckta toppar. Fint!
 
Nästa dag åkte bussen mot Wanaka. Här gjorde vi inget speciellt. Sov lite på rummet efter ännu en dryg bussresa. På kvällen däremot blev det parthey!! Många av oss gick till en pub, Mint-nånting. Pratade, sjöng och dansade fram till kl.1. Det var hur kul som helst, varmt och svettigt och alla dancemoves var klockrena. Så idag är det ömma fötter, onda ryggar och knän, stela nackar efter allt headbang och lite huvudvärk. Men annars är det bra!! 
 
På vägen hit till Queenstown stannade vi vid ett bungyjump-ställe och fick hoppa om vi ville eller bara titta på. Kan ju säga att jag är sjukt sugen!! Iiiiiih, we'll see...

RSS 2.0