Wai-o-Tapu, Taupo och National Park Tongariro

Okej. Vi har lämnat Rotorua och dess fislukt (svavel) bakom oss och övernattat en natt på två ställen de senaste dagarna. 
 
När vi lämnade Rotorua för att åka till Wai-o-Tapu National Park så träffade vi en svensk kille, Nicklas från Kalmar. Trevlig och rolig prick! Han åker med samma bussbolag som oss, Magic Bus, så vi har hängt nu i tre dagar tillsammans med resten utav bussgänget. Wai-o-Tapu var coolt. Hål i marken med rykande, puttrande och kokande vatten, massor utav vattenhål med olika färger. 
 
Efter det begav vi oss till övernattningsstoppet, Taupo. Busschauffören Russ (rimes with bus) tog med hela gänget till en sjö där det rinner ut kokhett vatten ifrån en bäck. I sjön var det kallt men där vattnet rann ut var det som att sitta i en badtunna. Najs!! Där hängde vi i två timmar och sen var det dags för mat på Mulligan's. Hamburgare och quizkamp. Försökte vinna 150dollar på frågesport men det gick sådär. Vårt lag, "Quiz on my face" kom iaf fyra.
 
Dagen efter hoppade vi på bussen igen och åkte långt ut i ingenstans. National Park Tongariro var nästa stopp. Nya Zealands första nationalpark. Kändes lite som att va i fjällen. Kalt med lite buskar här och där och berg i fjärran. Russ visade oss vattenfallet och platsen där de spelade in en scen med Gollum där han fångar fisk i första filmen, på stenen ni vet. Så där var det några som badade innan vi åkte till hostelet.
Denna kväll var det BBQ för 10dollar. Hur gott som helst och med en öl på det så somnade vi skönt sen.
 
Nu är vi i huvudstaden Wellington. Här ska vi va i två dagar så man kan säga att bussgänget splittras. Några åker vidare, några stannar och några ska hem. Tråkigt, för det har verkligen varit jättekul med dessa människor. Ett minne för livet.

Kommentarer
Postat av: Theres

Skit i fislukt, bad i varmt vatten, sol, sagan om ringen-landet och allt annat trist och kom hem nu istället...... ;) Nej då! Ha en fortsatt bra resa och kom hem lagomt till att Sverige börjar tina upp lite! Kram på er flickor!!

2013-01-26 @ 08:24:53
URL: http://mammatillarvid.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0