Första stoppet, Hong Kong Island

Hej allihop!
Efter 14,5 timme i flyg, (mellanlandning i London) dryyyygt och onda ryggar, så kom vi äntligen fram till Hong Kong-Land. Fick vänta på en shuttlebuss i en timme, ringa ett samtal, och så var vi äntligen framme på vårt hotell.
Nu har vi spenderat två nätter här, på Hong Kong Island. Första natten vaknade vi halv 2 och låg vakna till halv 5. Jetlag? Ingen kunde sova så vi såg på Cesar Milan, "the dogwhisperer", på tv i någon timme innan vi lyckades somna. Hotellrummen var små men badrummet fräscht, utsikten var inte den finaste heller men va gör det när man bara ska sova.

Vi har gjort en liten utflykt till Victoria Peak. Hong Kong Islands högsta berg, 552 meter över havet. Riktigt häftig utsikt över alla skyskrapor må jag säga. Det var väldigt disigt (och mycket avgaser) så vi såg tyvärr inte så långt men det var coolt ändå. Däruppe fanns även två shoppingcenter. Vi köpte oss ett varsitt par adidas-gympaskor till billigt pris. Najs! Och fint nagellack.

På kvällen tog vi oss en liten promenad neråt city och letade upp Hard Rock Cafe för att äta kvällsmat. Ni som känner mig kanske redan listat ut vad jag åt!? Yes, Haystack Salad. MUMS!! Och en Golden Margareta på det. Jag har ju en liten grej att jag ska ha en souvenir på varje Hard Rock jag besöker. Samtal ihop fyra st hittills och tre till blir det förhoppningsvis under denna resa.

Jag gillade Hong Kong, engelskan är ganska så bra, hur mycket folk som helst, väldigt trångt, små vägar och galna taxibilar. Allt är väldigt billigt, förutom kycklingen vi köpte för 150kr. Haha!!

Just nu sitter vi på flygplatsen och väntar på flyget som ska ta oss vidare till Nya Zeeland. Vi hade tänkt göra något även idag men eftersom Sanna blivit lite dålig så fick vi skippa det och sitter nu här och väntar. Riktigt fin flygplats!

Så nästa gång jag bloggar så är vi på Nya Zeeland. Vi har haft gratis WiFi på hotellet här men vi kommer inte ha det framöver. Det blir att betala en liten avgift, om vi inte hittar gratis WiFi-ställen, som Donken eller Starbucks.

Lite bilder som tagits med iPhonen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0