Greymouth, Franz Josef och Wanaka

Ja, vi har lämnat den mysiga staden Nelson och hunnit med tre olika stopp på vägen ner till Queenstown där vi befinner oss nu. 
 
Greymouth var inte direkt något att ha. Grått och tråkigt skulle man kunna sammanfatta det kort. Vi käkade god mat på kvällen på Railway Hotel tillsammans med några på bussen. Spelade kort (bullshit) och drack öl och hade trevligt. På vägen till Greymouth stannade vi och såg sälar. De vilade, solade och lekte i vattnet bland klipporna. Hihi.
 
Upp och iväg mot nästa stopp som var Franz Josef. Här bestämde vi oss på bussen för att vandra på Fox Glacier. Det var riktigt coolt, ja menar det är ju inte varje dag man får chansen att strosa omkring på en glaciär. Fränt!! Guiden var en tjej från Sverige (guidturen var dock på engelska) och riktigt, riktigt bra. Kan ju inte va annat när hon va från Sverige. Stekande hett när vi gick promenaden mot glaciärer, blåsigt och kallt på glaciären. Kunde dricka det iskalla vattnet direkt ifrån de små bäckarna som rann i snön. Mmm!! 
Jag och Sanna unnade oss mat ute eftersom vi inte ätit riktigt under dagen. De blir så konstiga tider med bussresan och checka in snabbt på hostelet och fort iväg på en aktivitet... Så när vi satt där på uteserveringen i t-shirt kunde vi se bergen med snötäckta toppar. Fint!
 
Nästa dag åkte bussen mot Wanaka. Här gjorde vi inget speciellt. Sov lite på rummet efter ännu en dryg bussresa. På kvällen däremot blev det parthey!! Många av oss gick till en pub, Mint-nånting. Pratade, sjöng och dansade fram till kl.1. Det var hur kul som helst, varmt och svettigt och alla dancemoves var klockrena. Så idag är det ömma fötter, onda ryggar och knän, stela nackar efter allt headbang och lite huvudvärk. Men annars är det bra!! 
 
På vägen hit till Queenstown stannade vi vid ett bungyjump-ställe och fick hoppa om vi ville eller bara titta på. Kan ju säga att jag är sjukt sugen!! Iiiiiih, we'll see...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0