Fraser Island

Efter flera timmar på en nattbuss kom vi fram till Hervey Bay. Vid denna tidpunkt har vi träffat Klas och Robert igen. Hervey Bay var inte mycket att ha, letade boende ett bra tag, helt dött typ men hittade till slut ett mysigt litet hostel. Anledningen till att vi stannade här va att så småningom skulle vi åka ut till Fraser Island, men vi fick vänta på bättre väder en dag. Det ösregnade hela första dagen men vi bestämde att ta en promenad på tre timmar i regnet ändå. Haha! Gött att inte bry sig om att bli blöt, för det gick inte direkt att undvika. Gick nog milen denna dag.
 
27/2 begav vi oss med vår bil Goldy med färjan över till världens största sandö: Fraser Island. 
Vägarna var inte direkt som E20, endast sand och stora hålor lite överallt. Första dagen stannade vi vid Lake McKenzie, Eli Creek, körde en bit på stranden längs med havet, åkte förbi skeppsvraket Maheno och hittade sen en plats att slå upp våra tält på en campingplats.
Tillagade vårt medköpa kött och pommes. Starkt och gott. Bara de hundratusen, feta kläggen kunde gått och dött så hade allt varit frid och fröjd.
Att sova i tält var inte lika bekvämt som ja kom ihåg, särskilt inte med ett tunt liggunderlag och den jobbiga värmen.
 
28/2 började med lite frukost. En liten yoghurt, bröd och nutella. Sen gick vi till världens största/längsta/högsta ? (nått av det) sanddyna. Där gick vi upp till toppen, pust! Men fin utsikt kan jag lova. När tidvattnet dragit sig tillbaka åkte vi till Indian Head och badade i "Champagne Pools". Stora vågor som forsade in från havet. Sen gick vi upp på själva Indian Head och fick oss en awesome utsikt. Vackert! Tog lite kort och såg till att inte trilla ner bland klipporna.
Hoppade in i bilen och begav oss till nästa övernattningsstopp som blev mer eller mindre på stranden. Överallt är vi förföljda av kläggen. Lyckades få upp tälten, sen satte vi Klas på att jaga dingos och Robert på att laga maten. Haha!  Dingosarna höll sig på hyffsat avstånd och maten smakade bra, även goonet. Lika hårt underlag denna natt och med dingos som tydligen smög runt tälten. Tur att jag sov!
 
1/3 Gick upp tidigt och såg soluppgången. Beautiful!! Somnade om och sen när vi vaknade var det upp fort, ta bort tälten fort för att inte bli uppäten av kläggen, in på nån krånglig, inte alls för bra väg med rötter och gropar. Stannade vid Lake Wallaby och åt frukost i sjön pga återigen alla miljoner klägg. Sen började det regna så vi åkte mot färjan och hade turen att komma med en tidigare. Tvättade ur bilen när vi kon tillbaka, gjorde den ren och fin och lämnade tillbaka den i gott skick.
 
Så himla bra och roliga dagar var det på Fraser Island. Såg en brownsnake (alla utom jag), två ganska stora varaner, ja, och miljoner klägg såklart. Och just det, JAG har kört bil på världens största sandö. Kul att leva naturliv, inte varje dag!
 
 

Whitsunday Islands

Efter bussresan med Greyhound landade vi i Airlie Beach! Mysigt ställe med fin Lagoon, lite shopping och vi fick tag på ett dorm med 19 bäddar i. Haha. Kändes lite som att sova i en sjukhussal (även om jag aldrig gjort det). Vi fixade även så att dagen därpå skulle vi ut med sen segelbåt och övernatta en natt på båten. 
 
Segelbåtturen var i vackra Whitsunday Islands. Vår båt hette Siska och vi var 12 personer på hela båten: 9 tyskar, jag och Sanna och 1 engelsk tjej + besättningen. Jättefin båt och vi började med att åka en bit och sen fick vi snorkla samtidigt som de matade fiskarna precis runt oss. Läskigt och lite panik fick Nina. Fick himla god mat på båten och på kvällen låg vi länge uppe på däck tills vi märkte att åskvädret kom närmre. Från kl.00-03 var det världens åskväder precis över oss och jag är glad att vi överlevde natten. Haha!
Nästa dag gick vi iland vid Whitesand Beach. Solglasögon var det som gällde, även om det va molnigt så va sanden bländande. Vackert ställe!!
På vägen tillbaka till Airlie Beach hade vi strålande väder, hur underbart som helst att ligga på däck och ta det lugnt. Bra födelsedag!!!!
 

Magnetic Island

En väldigt fin och annorlunda ö där det mesta består av stora stenblock. Det är som att himlen öppnat sig och det bara regnat ner stora stenar. Häftigt! Här bodde vi på ett mysigt hostel som hette Maggie, inredningen var som att man bodde på en båt. Mysigt! 
 
Ena dagen gick vi en låååång och svettig promenad genom skogen till en gammal militärbeläggning från andra världskriget. Lyckades även hitta en vild koala i ett av alla hundra träd. Söt! Sanna tittade efter orm och jag efter koalor. Jag vann!! 
 
Den andra dagen bestämde vi oss för att rida. Det var kul men väldigt ovant, det var ju ett tag sen. Vi red i skogen, på stranden längs med havet och vi sadlade av och badade med dem. Härlig känsla!! 
 
Gillade verkligen denna charmiga lilla ö. Solsäkert och små fina stränder! Åt god mat, chillade vid stranden och hängde vid poolen.
 
 

Cairns

Australienresan började i Cairns. Där bodde vi på hostelet Nomads, det mest ofräscha på hela resan hittills med äcklig heltäckningsmatta, ranglig övervåningssäng och där fjädrarna i madrassen trängde in mellan revbenen..
Varmt som ingen annanstans, svetten rann efter två meters promenad. Gött!!
 
Utflykten i Cairns blev att snorkla på Barriärrevet. Hur häftigt och fint som helst. Korallrev, coola fiskar, sjöstjärnor, sjögurkor, stor sköldpadda, Nemo's och en haj som vi tyvärr inte såg då den simmade bakom oss. Vilken miss!! Fick god mat på båten och såg även delfiner på vägen tillbaka. Bra dag!!
 
Annars solade, badade i Lagoonen och shoppade vi en del. Träffade två svenska killar från Arboga, Klas och Robert som vi hängde en del med. Lite festande blev det också, solbrända ryggar, en stammande JayJay, 7-an, bekantade oss med goon, pringles...
 

RSS 2.0