Queenstown, Lake Tekapo och Christchurch

Ja nu va det ju ett tag sen sist.
Vi har hunnit med tre dagar i Nya Zealands Las Vegas, Queenstown. Mycket festande och poppis på vintern för skidåkning och det märktes på designen på alla byggnader. Queenstown var mysigt, dock ösregnade det en hel natt och dag när vi var där, så mycket att det droppade in vatten ifrån taket i vårt rum. Haha! Vi var på Kiwi Birdlife Park och såg riktiga Kiwis, wiiie, fräna fåglar med långa näbbar. 
Vi åkte på en endagstur till Milford Sound, en fjord som bildades när en glaciär smälte. Där åkte vi båt ut till Tasmanhavet och vände för att åka tillbaka, två timmar sammanlagt, och vi såg söta sälar och jag tyckte det var jättefint! Bussresan tog oss dock fyra timmar enkel väg, ganska drygt men vi såg fin natur på vägen.
 
Jag har köpt en Kiwi-tshirt. Har även ätit Queenstowns "kända" hamburgare, Fergburger. MMM! Bästa hittills.
Festade en av kvällarna med några som hängt med sedan nordön, sköj.
 
Vi stannade en natt i Lake Tekapo, litet och fint med en sjö precis vid byn. Solade och hade gärna stannat där fler nätter men eftersom vi redan bokat det som är kvar så fick det bli såhär ändå. Hade varit skönt att bara slappna av på liten ort. Köpte thai-take away denna kväll, satte oss nere vid vattnet och mumsade i oss och pratade. Åt även våra supersura karameller så hela ansiktet ser ut som ett russin. Uuh! Så går det ibland när man inte kan läsa på etiketten.
 
Nu är vi i Christchurch, staden som hade en kraftig jordbävning 22 feb 2011. Här är det mycket som är förstört och under uppbyggnad. Synd, för det är många fina kulturhus här i staden, många av dem har halvt rasat ihop. Det känns lite som att vara på en byggarbetsplats.
Vi var varit vid något som kallas Sumner Beach, ja, en strand eller vad man nu ska kalla det, det liknade en strand i alla fall, inte den finaste vi varit på men.. Plus att det blev jättemolnigt när vi kom dit så vi stannade inte så länge. 
Strosat runt i Botanic Garden, hittat tre restauranger, inget direkt shoppingställe. Jao, det är sådär här helt enkelt.
 
Men på onsdag åker vi vidare till Australien. Wohow!!
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0